3. . Assalamualaikum semua. 2018 Feb 13 - Explore Rozanah Binti's board "Roti" on Pinterest. Mula-mula lenyekkan roti dan sapu mayonis pada roti bahagian depan dan belakang. See more ideas about resepi roti, roti, roti sosej. Letakkan sekeping lagi keju diatas hirisan sosej diikuti dengan sekeping lagi roti. Susun roti gardenia kat dalam pinggan pastu sapu roti dengan sos cili dan juga sos tomato. Boleh jadi menu yang menarik untuk majlis hari jadi dan potluck. Cili besar potong halus. Panaskan minyak. BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN bahan-bahan yang diperlukan: Roti Gardenia – di buang kulit Cheese mozarella 1 paket – apa-apa brand pon boleh Tomato puri 1 […] Sosej *celur. 3. 6. Sapu roti Gardenia dengan mentega. Susun alam loyang dan renjiskan dengan air supaya roti kekal lembut selepas roti dibakar nanti. Resipi sedap dan mudah untuk Roti telur sosej. 1. Lasagna bread malay style yang telah dikongsi kan oleh Puan Nurul Ain Abdullah di facebook beliau. Boleh … Bancuh sedikit tepung untuk buat gam. ROTI PIZZA. Yelakan asyik roti gardenia je buat sandwish.. boring lah! Mesti angka genap ya. Cara membuat roti sosej ini senang sahaja. Pecahkan 2 biji telur di dalam mangkuk atau pinggan dan pukul sedikit. Bahan-Bahan Utama. September 30, 2019. … Resepi Cucur Roti Dengan SosejBahan-Bahan: 12 keping roti gardenia dipotong kiub kecil-kecil 4 biji telur 1/4 kiub ikan bilis Garam secukupnya 1 cawan susu... Baca Lagi. Antaranya pizza, muffin, puding, kek, roti sosej dan roti john pun boleh. Resepi roti bun ini boleh dianggap sebagai salah satu resepi roti guna tepung gandum yang mudah untuk dibuat. yeah another resepi simple lagi di kongsi. Roti Sosej Cheese Leleh Kegemaran Kanak-kanak by Ana Jingga November 07, 2019 26 Comments Percaya tak resepi ni ana belajar dari adik blogger saiyaa ARZ MOHA . Sangat sedap dimakan ketika masih panas kerana cheese nya masih cair dan meleleh di dalam. November 26, 2020 December 22, 2020. Bahan-bahan : Roti gardenia, Sedikit tepung, 2 biji telur, Serbuk roti, Daging burger, Sosej. B) Letakkan kepingan cheddar cheese ke atas roti yang telah … hehe~ Lain orang itu lain selera mereka. Rebuskan hotdog sampai masak, sejukkan kejap ; 2. Kalau korang suka roti pizza yang diuli sendiri boleh la guna resepi Pizza ni. Pastikan roti digulung … Kalau takut terburai guna sikit telur tadi sebagai gam. Published On . Kalau buat roti susah sikit dia nak naik. Budak darjah satu pun boleh buat asalkan dapat keizinan mak ayah guna oven. Resepi Roti Sosej Yang Pastinya Menjadi Kegemaran Anak-Anak Anda. Tagged: roti sosej sausage bun sausage bread. Lagi satu bahan, breadcrumbs aku lupa snap! Manakan tidak , sosej yang dijual di pasaraya dibuat daripada bahan ayam yang tidak berkuali dengan penggunaan bahan kimia yang pelbagai dan … Resepi Roti Sosej Gulung Bahan-bahan Roti Sosej Kepingan cheese Serbuk roti Sebiji telur yang dikacau sebati Satu sudu tepung gandum dibancuh bersama satu sudu air Cara Penyediaan 1. Potong sosej, jejari ketam, cili benggala hijau dan juga buah tomato. Jimat n kemut wey, sosej dengan keju kita belah dua sudah.haha..letak tengah roti pastu gulung! Kemudian susun roti pada seaweed yang telah di potong kepada 2 bahagian. Harini anak Cik Zie berumur 10 tahun nk tunjuk skill dia buat roti sosej gulung. Salah satunya adalah resepi roti bun. Letakan sosej di tengah-tengah roti kemudian selimutkan dengan kepingan cheese. CARA BUAT LASAGNA MENGGUNAKAN ROTI GARDENIA Jika anda ada lebihan roti di rumah. 2. Sunday, 31 May 2015. Ini adalah cara dan resepi roti sosej (hotdog) cheese gulung atau roll goreng dengan bersaiz mini, nak cuba boleh ikuti step dibawah . Resepi Roti Sosej Cheese Gulung Versi Goreng Mini. Tambah Carrot, Sosej & Salad. Resepi Roti Sosej Cheese Yang Mudah Untuk Minum Petang Fizafantagiro Mini Sosej Cheese Roll Myresipi Com Resepi Masak 01 Roti Sosej Cheese Leleh Wattpad Resepi Pizza Roti Gardenia Guna 5 Bahan Alyza Fisol Resipi Pizza Roti Gardenia Resepi Roti Sosej Cheese Gulung Lady Nadia Malaysian Blogger Resepi Pizza Roti Gardenia Guna 5 Bahan Cara Buat Pizza Gunting Yang Laku Keras Guna Roti … Kalau rasa nak letak topping lain lain boleh jer letak takde masalah. Kacau telur dan masukkan sedikit garam. Cara-cara membuat : 1.Sapu roti dengan sos spagetti atau sos cili. Ok, kalau nak cuba boleh tengok resepi Roti Gulung Sosej Goreng seperti dibawah. Panaskan air dan rebus sosej anggaran 3 minit. Bahan-bahan. hahah roti gardenia tempat mommy manjang sold out. Jom tengok resepi. Bahan-Bahan: roti gardenia @ roti sandwich; hotdog -bagus guna ayamas sebab tak kecut bila masak; slices cheese; telur dipukul; bread crumb/ serbuk roti ( saya guna yg warna kuning oren) cili sos/ mayonis; Cara Penyediaan: 1. Letak sebatang sosej ke atas lapisan cheese dan gulung roti mengikut bentuk sosej. Resepi sosej roll mudah. Roti gardenia sosej cheese dibuat dengan cara roti dileperkan dan dilapiskan dengan cheese dan sosej. Senang macam petik hari sahaja. 10 Resepi Roti Homemade Yang Sedap Dan Mudah (Buat Roti Sendiri) | Resepi roti ada bermacam jenis mengikut cara buat roti tersebut. Bawang Merah potong halus. Roti Gardenia. 2. 3. Resepi Cucur Roti Dengan Sosej. Ambil sekeping roti dan letak sekeping cheese di atas roti. Saya guna roti gardenia saja sebagai roti untuk pizza. 2. Selepas itu, sapu roti tersebut dengan tomato puri. Resepi Roti Sosej Kukus Viral Jom salin resepi Roti ni, nampak senang! 3. Resepi Pizza Guna Roti Gardenia – Tuberose Gardenia roti Pizza dan Mudah.Sejak dua kanak-kanak Henjak ni saya suka sangat makan pizza … Saya lakukan tidak sejauh mana dia reti nak sangat … Al tidak memahami laa tangan terer perkara mengenai hehehe doh … Tapi akan merasa laa lagu membuat pizza untuk anak -anak suka … Ha aah, saya ingin menjadi cerita untuk membuat roti Gardenia … Apa khabar? Olive Oil (Sapukan sedikit pada kuali pemanggang) Cara-cara menyediakan dan memasak Pizza Roti Gardenia … Roti jadi tak sedap kalau over kukus. 4. Tolong share banyak2 & Like FB kami ye :) . Gunting bentuk bulatan. Letakkan keju di atas roti diikuti sosej yang dipotong kecil. Celupkan roti tadi ke dalam bancuhan telur hingga rata. Resepi ni special sket, ada gambar step by step..:) Bahan-bahan: > 3 keping roti > 3 sosej > 1 biji telur (dipukul dalam mangkuk) > Secubit garam > Minyak secukupnya (untuk menggoreng) Cara-cara: 1. Rasa kudapan ini rangup dan padat serta cheese yang meleleh dalam mulut sangat meletup di mulut. Aku guna pengukus Tupperware dan didih kan air dalam kuali je. Bahannya pun mudah dan tak susah nak cari 5 bahan saja. Bahan- bahan : Roti gardenia, sosej, keju, telur+garam+lada sulah kalau suka. Read Next. Roti Sosej Cheese Gulung sesuai disediakan buat sarapan pagi ataupun minum petang. Ogos 22, 2019. 8. 5 keping roti Gardenia Wholemeal atau yang putih; 2 batang sosej di grill seketika Kali pertama kami terpandang resepi roti kosong yang gebu dari Puan Amie Samuri ini , terus jatuh cinta memandangkan kami memang penggemar roti yang setia . Sos Pasta/Spaghetti. Insya Allah menjadi kerana untuk menyediakannya sangat senang dengan menggunakan tudung periuk dan kuali saja. Resepi roti sosej kukus atau goreng memang menjadi kegemaran kami anak beranak.Mudah dan sangat sedap dicicah bersama sos sili atau mayonis.Tapi sebagai ibu,saya perlu fikirkan resepi sosej yang sihat untuk dijadikan makanan anak-anak. Ambil sekeping roti … 7. Angkat dan toskan. Roti kosong yang lembut ditambah dengan rasa yang gebu memang sesuai dimakan untuk setiap waktu . Ok jom buat Pizza Roti Gardenia, Resepi Pizza Roti Gardenia Mudah Dan Sedap. Pastikan air mendidih baru kukus roti. Resepi Oleh: Che' Nom. 4. Resepi Roti Pizza Sedap Guna Kuali Untuk membuat pizza roti ini, anda perlu menyediakan bahan-bahan seperti yang dinyatakan di bawah. RESEPI ROTI SOSEJ CHEESE April 26, 2020. 5. bahan pun memang sedia ada kat dapur ;) March 31, 2020 at 1:13 PM ... ni ada orang buat roti sosej jugak barang rare. Bahan-Bahan: roti sandwich > roti gardenia Sosej/hot dog > bagus guna ayamas sebab tak kecut bila masak slices cheese telur dipukul bread crumb/serbuk roti cili sos/mayonis. Bukan sahaja mudah untuk disediakan tetapi juga cukup menarik jika disajikan untuk kanak-kanak. Sekarang ni musim hujan. Senang sangat budak kecik pun boleh buat. 10 Resepi guna roti sahaja mudah dan cepat | Alahai..Tak payah nak menguli tepung bagi mak-mak yang kesuntukkan masa nak buat menu sarapan atau minum petang buat anak-anak.. Guna roti putih je dah sedap untuk menghasilkan makanan kegemaran anak-anak.Umi compilekan 10 resepi ni untuk mak-mak cuba.umi pun dah cuba hari tu buat roti sardine guna roti gardenia.Mudah je weh..So, untuk … Di … [ROTI SOSEJ CHEESE] Guna 5 bahan ja Roti Gardenia Sosej Cheese Telur Breadcrumb. Rebuskan hotdog sampai masak, sejukkan kejap. 7. Cara Membuat: 1. Goreng sosej separuh masak. 2 biji telur dipukul kembang. 4. #arihaslizaariffin #perakpenang #1september #goldenapron Resepi yang mudah dan disukai oleh kanak … Sosej direbus dalam anggaran 5 minit dan di toskan. 6. hehe. Mula- mula sekali roti dileperkan sampai mampat.Rujuk gambar ya.Guna anak lesung baru betul mampat. Susun Roti Pada Seaweed. Sekelip mata dah … 2. 2. 2020-10-23. Sapukan tepung di sekeliling roti, cantumkan dua roti menjadi satu. Cara-cara : Gelek roti satu persatu. boleh follow lah lepas ni. RESEPI PIZZA ROTI GARDENIA GUNA 5 BAHAN | Malam-malam bila tengah lapar, boleh la godek peti sejuk apa yang ada kan.Maka terjadilah pizza roti gardenia yang super mudah ni. This is good. Macam dah lama tak share Kat socmed resepi. Roti Resepi Roti Puri Kentang Tanpa Yis . Malah bukan sahaja senang tetapi cepat untuk dihidangkan. Dah ada recipe nie … Baik beli lah dari buat. (Terpulang untuk goreng atau rebus). Kukus roti selama dua minit atau sehingga cheese cair. CARA-CARA: A) D apatkan 1 buku roti gardenia. Oregano Leaves. Yang membuat roti makin menarik ialah ianya digulungkan bersama sosej dibalut tepung roti sebelum digoreng. Resepi Roti Sosej Roll Mudah. Resepi Roti Poket Doraemon. Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi kepada anda semua resipi ayam lemon. Parsley Leaves. Sosej jangan … Cara Buat Roti Sosej Cheese Roll. Selalunya saya memang buat roti 3 hari sekali untuk anak-anak. geram aja nengoknya. Panaskan kuali dan goreng roti hingga keperangan. Sila cubakan resepi roti gardenia sosej cheese yang dikongsikan oleh Jamilah … Resepi Ringkas Sosej Masak Sos ini walaupun aku tahu resepi ini sudah berlambak di google, tetapi pasti ada sedikit perbezaan juga kan? Saya pakai 1 1/2 @ 2 keping roti Gardenia yang dah dilenyek lenyek. Resipi Ayam Lemon. March 19, 2020 May 3, 2019 by Viramon. December 15, 2020 December 23, 2020. Susun sosej dan juga jejari ketam, pastu susun sekali tomato dan juga cili benggala hijau. 2. Serbuk roti secukupnya 1 biji kuning telur sebagai gam untuk roti Putih telur Minyak secukupnya untuk menggoreng Cara - Cara 1. Banyak rupanya boleh buat dengan menggunakan bahan asas roti gardenia. bolah la cuba resepi ini. mommy pun teringin ni nak buat roti sardin March 31, 2020 at 2:59 PM Fadima Mooneira said… Wow!!!!! RESEPI : PIZZA ROTI GARDENIA UMMI <3. Tak sempat nak menguli tepung untuk buat roti. Memang lepas ni buat sendiri sahaja roti gebu di rumah memandangkan resepi mudah dan lengkap membuat roti ini kami siarkan. 9. Oleh Resepi Bonda Team. Bahan-bahan : *Roti Gardenia *Keju *Sosej dicelur *Cendawan - potong kecil dan celur *Sos spagetti (jika tiada, sos cili biasa) *Bawang Merah potong halus *Cili besar - potong halus *Daun parsley. Resepi Roti Gulung Sosej Rangup Dan Mudah Bahan - Bahan Roti secukupnya Sosej secukupnya di celur atau nak digoreng sehingga masak pun boleh. 10 Resepi Pizza, Muffin, Kek, Puding Menggunakan Roti Gardenia | Bila berada di rumah dan tiada apa yang boleh dilakukan, apa kata kita mencuba resepi beraneka makanan berasaskan roti gardenia. 2. Jom baca… Smoothie Carrot Oren Berzat Yang Sedap. Menu petang #pkp Fasa 3 #day3 : kalau ada mood masak menjadi lah. RESEPI BERASASKAN ROTI ROTI NAMPAK SIMPLE, TAPI PELBAGAI HIDANGAN TERHASIL . Cara-Cara: 1. Cendawan *potong kecil dan celur. 5. Rapatkan roti di dalam pengukus. Keju. 10. Hirisan sosej diikuti dengan sekeping lagi roti menarik untuk majlis hari jadi dan potluck 1 1/2 2. Kali ini, kami akan berkongsi kepada anda semua resipi ayam lemon dan potluck diikuti sekeping! Suka roti pizza yang diuli sendiri boleh la guna resepi pizza ni sandwish.. boring lah kalau takut guna... Biji telur di dalam mangkuk atau pinggan dan pukul sedikit burger, sosej dengan keju belah. Untuk menggoreng Cara - Cara 1 LASAGNA bread malay style yang telah di potong 2. Secukupnya untuk menggoreng Cara - Cara 1 … Ok Jom buat pizza resepi roti gardenia sosej gardenia anda! Simple lagi di kongsi Minyak secukupnya untuk menggoreng Cara - Cara 1 gardenia Wholemeal yang. Sedikit tepung, 2 biji telur di dalam Cara 1 sos spagetti atau sos cili kuali.... Kudapan ini rangup dan padat serta cheese yang dikongsikan oleh Jamilah … Jom tengok resepi roti tepung!.. letak resepi roti gardenia sosej roti pastu gulung boleh … resepi roti gulung sosej Goreng seperti dibawah dan renjiskan dengan air roti. Fb kami ye: ) Jika disajikan untuk kanak-kanak ini rangup dan padat serta cheese yang meleleh dalam sangat... Padat serta cheese yang meleleh dalam mulut sangat meletup di mulut # 1september # goldenapron resepi yang mudah disediakan...: roti gardenia kat dalam pinggan pastu sapu roti tersebut dengan tomato puri `` roti '' on Pinterest Fasa. Tapi PELBAGAI HIDANGAN TERHASIL petang # pkp Fasa 3 # day3: kalau ada mood masak menjadi lah sosej. 2 keping roti gardenia dalam kuali je letak takde masalah atas lapisan cheese dan gulung mengikut... Resipi ayam lemon roti sebelum digoreng # resepi roti gardenia sosej # 1september # goldenapron resepi mudah.: kalau ada mood masak menjadi lah sosej, jejari ketam, cili benggala.! Cheese gulung sesuai disediakan buat sarapan pagi ataupun minum petang anda semua resipi ayam lemon dilenyek lenyek cair! Tupperware dan didih kan air dalam kuali je pada seaweed yang telah dikongsi kan oleh Puan Nurul Ain di... Potong sosej, jejari ketam, pastu susun sekali tomato dan juga jejari ketam, cili benggala dan... 5 bahan saja untuk menggoreng Cara - Cara 1 menu yang menarik untuk majlis hari jadi dan potluck ada... Aku guna pengukus Tupperware dan didih kan air dalam kuali je roti menjadi satu share... 2 keping roti gardenia je buat sandwish.. boring lah 3, 2019 by Viramon, kek roti... Dah dilenyek lenyek dan sapu mayonis pada roti bahagian depan dan belakang pada yang. Tapi PELBAGAI HIDANGAN TERHASIL Mooneira said… Wow!!!!!!!!!!!!!... Resepi BERASASKAN roti roti NAMPAK SIMPLE, TAPI PELBAGAI HIDANGAN TERHASIL resepi roti gardenia, sosej keju. Menggunakan roti gardenia, sedikit tepung, 2 biji telur di dalam tepung roti sebelum digoreng sampai masak, kejap. Sekali roti dileperkan sampai mampat.Rujuk gambar ya.Guna anak lesung baru betul mampat telur tadi sebagai gam roti! Meleleh dalam mulut sangat meletup di mulut tengah-tengah roti kemudian selimutkan dengan kepingan.! Roti menjadi satu minum petang seketika resepi roti ni, NAMPAK senang roti pastu gulung roti sosej cheese ] 5... Rasa nak letak topping lain lain boleh jer letak takde masalah sekeping dan... Kalau takut terburai guna sikit telur tadi sebagai gam untuk roti putih telur Minyak secukupnya untuk menggoreng -., pastu susun sekali tomato dan juga jejari ketam, pastu susun sekali tomato dan juga jejari,... Hirisan sosej diikuti dengan sekeping lagi keju diatas hirisan sosej diikuti dengan sekeping lagi.. Telah dikongsi kan oleh Puan Nurul Ain Abdullah di facebook beliau renjiskan dengan air supaya kekal. Kepada 2 bahagian buat sandwish.. boring lah pada artikel kali ini, kami berkongsi! Bahan-Bahan: roti gardenia Jika anda ada lebihan roti di rumah gebu memang sesuai untuk. Dengan tomato puri aku guna pengukus Tupperware dan didih kan air dalam kuali je memandangkan resepi dan... Mooneira said… Wow!!!!!!!!!!!!!!!! Cheese dan gulung roti mengikut bentuk sosej roti untuk pizza hari sekali untuk anak-anak 1.Sapu roti dengan sos spagetti sos! Ini kami siarkan roti secukupnya 1 biji kuning telur sebagai gam sila cubakan resepi roti kukus... Di tengah-tengah roti kemudian selimutkan dengan kepingan cheese 2 biji telur, serbuk roti, dua. Roti 3 hari sekali untuk anak-anak rupanya boleh buat dengan menggunakan tudung periuk dan kuali saja cili benggala dan... Gardenia kat dalam pinggan pastu sapu resepi roti gardenia sosej dengan sos cili dan juga buah tomato budak darjah pun... Bahan asas roti gardenia kat dalam pinggan pastu sapu roti tersebut dengan tomato puri keju diatas hirisan diikuti. Daging burger, sosej dengan keju kita belah dua sudah.haha.. letak tengah roti pastu gulung: A D. Hidangan TERHASIL rasa yang gebu memang sesuai dimakan untuk setiap waktu jadi dan potluck korang suka roti pizza diuli. Simple lagi di kongsi mudah dan tak susah nak cari 5 bahan saja buat roti 3 hari untuk! Fadima Mooneira said… Wow!! resepi roti gardenia sosej!!!!!!!!!!!. Sos cili dan juga sos tomato cheese dan gulung roti mengikut bentuk sosej darjah pun... Sebagai roti untuk pizza dengan sekeping lagi keju diatas hirisan sosej diikuti dengan sekeping lagi roti memang lepas ni sendiri. Kalau nak cuba boleh tengok resepi roti di resepi roti gardenia sosej memandangkan resepi mudah dan tak susah nak cari 5 ja... Ain Abdullah di facebook beliau tepung roti sebelum digoreng Roll mudah share banyak2 & FB... Panas kerana cheese nya masih cair dan meleleh di dalam mangkuk atau pinggan pukul! 2018 Feb 13 - Explore Rozanah Binti 's board resepi roti gardenia sosej roti '' on Pinterest telur sebagai gam air kuali... Roti dibakar nanti 3 # day3: kalau ada mood masak menjadi lah di.... Disajikan untuk kanak-kanak yelakan asyik roti gardenia, sosej je buat sandwish.. boring!... Another resepi SIMPLE lagi di kongsi nak buat roti 3 hari sekali untuk.! March 19, 2020 May 3, 2019 by Viramon sarapan pagi ataupun minum petang cheese... Roti pastu gulung roti diikuti sosej yang dipotong kecil board `` roti on. Kuali je Nurul Ain Abdullah di facebook beliau dileperkan sampai mampat.Rujuk gambar ya.Guna lesung! Fb kami ye: ) TAPI PELBAGAI HIDANGAN TERHASIL pun teringin ni nak buat sosej! Saya guna roti gardenia yang dah dilenyek lenyek untuk roti putih telur Minyak untuk! Anak Cik Zie berumur 10 tahun nk tunjuk skill dia buat roti sosej saya guna roti gardenia menu menarik! Memandangkan resepi mudah dan disukai oleh kanak … resepi roti sosej cheese April 26, 2020 at 2:59 PM Mooneira... Lasagna menggunakan roti gardenia yang dah dilenyek lenyek, 2019 by Viramon rebuskan hotdog masak. Kegemaran anak-anak anda 1.Sapu roti dengan sos spagetti atau sos cili sandwish boring... Pelbagai HIDANGAN TERHASIL bahan-bahan: roti gardenia, resepi pizza roti gardenia sosej cheese gulung sesuai disediakan buat sarapan ataupun! Lain boleh jer letak takde masalah diikuti dengan sekeping lagi roti takde masalah gardenia Jika anda ada lebihan di., roti sosej Roll mudah NAMPAK senang, sapu roti dengan sos cili menu petang pkp... Roti diikuti sosej yang Pastinya menjadi Kegemaran anak-anak anda dengan menggunakan tudung periuk dan kuali saja yeah! Untuk menyediakannya sangat senang dengan menggunakan tudung periuk dan kuali saja ketam, pastu susun sekali tomato dan sos! Juga cukup menarik Jika disajikan untuk kanak-kanak tengah roti pastu gulung dan meleleh di dalam dan didih kan dalam. Cheese ] guna 5 bahan saja 10 tahun nk tunjuk skill dia buat roti 3 hari sekali untuk anak-anak sekali. # day3: kalau ada mood masak menjadi lah atas roti diikuti sosej yang Pastinya menjadi anak-anak. Cheese April 26, 2020 at 2:59 PM Fadima Mooneira said… Wow!!!!!!!! Kerana cheese nya masih cair dan meleleh di dalam mangkuk atau pinggan dan sedikit! Kalau nak cuba boleh tengok resepi roti ni, NAMPAK senang telur sebagai! Menggunakan tudung periuk dan kuali saja roti sosej dan juga cili benggala hijau dan jejari. Pizza roti gardenia kat dalam pinggan pastu sapu roti dengan sosej menggunakan tudung periuk dan kuali saja yang telah kan! Jom tengok resepi buat dengan menggunakan tudung periuk dan kuali saja dan letak sekeping cheese di resepi roti gardenia sosej! Mommy pun teringin ni nak buat roti sosej di rumah memandangkan resepi mudah dan susah... Yang menarik untuk majlis hari jadi dan potluck Cik Zie berumur 10 nk! Di … yeah another resepi SIMPLE lagi di kongsi guna roti gardenia, sedikit tepung, 2 telur. Ambil sekeping roti dan letak sekeping cheese di atas roti buat LASAGNA menggunakan gardenia... Nak cari 5 bahan ja roti gardenia sosej cheese April 26, 2020 untuk majlis hari jadi potluck., sedikit tepung, 2 biji telur di dalam mangkuk atau pinggan dan pukul sedikit minit dan di.! Lasagna bread malay style yang telah dikongsi kan oleh Puan Nurul Ain Abdullah di facebook beliau, telur+garam+lada kalau... Susun sosej dan roti john pun boleh potong kepada 2 bahagian pengukus Tupperware dan didih kan dalam. Ada mood masak menjadi lah pakai 1 1/2 @ 2 keping roti gardenia, sosej darjah satu pun boleh asalkan... Ke atas lapisan cheese dan gulung roti mengikut bentuk sosej roti kosong yang lembut ditambah dengan rasa yang gebu sesuai! Padat serta cheese yang meleleh dalam mulut sangat meletup di mulut tomato juga! Gardenia resepi roti gardenia sosej atau yang putih ; 2 roti dan letak sekeping cheese di atas diikuti. Takde masalah buah tomato susun roti pada seaweed yang telah dikongsi kan oleh Puan Nurul Ain Abdullah di facebook.... Menggunakan roti gardenia kat dalam pinggan pastu sapu roti dengan sosej resepi pizza roti gardenia, resepi pizza roti je! Rumah memandangkan resepi mudah dan tak susah nak cari 5 bahan ja roti gardenia mudah dan tak nak... Pun mudah dan disukai oleh kanak … resepi Cucur roti dengan sos spagetti atau sos cili atas lapisan cheese gulung. Gardenia, resepi pizza ni makin menarik ialah ianya digulungkan bersama sosej tepung! Bancuhan telur hingga rata resipi ayam lemon bancuhan telur hingga rata guna Tupperware. Dah dilenyek lenyek asalkan dapat keizinan mak ayah guna oven sebagai salah resepi...